Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 14 januari 2018

IKC Zevenhoven – blog van Sanne

Kijk nou! Hier stond een half jaar geleden nog het gebouw van de Zevenhof, de basisschool van Zevenhoven. Nu gesloopt omdat het plaats maakt voor een prachtig nieuw schoolgebouw voor alle basisschoolleerlingen van Zevenhoven en Noordeinde.

Ik heb wel een klein traantje moeten laten hoor, toen ik zag hoe de school langzaam afgebroken werd. Ik heb veel herinneringen aan dit gebouwtje.. Altijd als ik langs de Zevenhof liep en de kinderen zag rennen op het plein moest ik onbewust glimlachen.. wat fijn zo’n school midden in het dorp!

zoals ik net al schreef, er komt wat moois voor terug! Een school, mét plek voor de peuterspeelzaal en de kinderopvang. Een integraal kindcentrum, met alle voorzieningen voor kinderen bij elkaar. (als het aan mij zou liggen, kan dat niet uitgebreid genoeg natuurlijk.. een consultatiebureau, meldpunt van CJG, een logopedist, jeugdwerk, bibliotheek, noem maar op; dromen mag hè?)
Inmiddels gaat mijn oudste dochter ook naar school en heeft zij twee jaar op de Zevenhof gezeten en gaat nu met veel plezier naar haar ‘nieuwe’ school; de Diamant! Via deze weg maar even een dikke pluim voor álle medewerkers van de Diamant; die hebben écht geknokt voor al onze kinderen uit het dorp hoor! Wat een presatie, deze samenvoeging van twee scholen.. een diepe buiging voor hen van een tevreden ouder!
Wisten jullie trouwens dat D66 Nieuwkoop het mogelijk heeft gemaakt dat, onder andere, de school in Zevenhoven een IKC gaat worden? Naast onze school wordt er in Ter Aar ook een IKC gebouwd, in maar ook Langeraar en Nieuwveen hebben uitzicht (al duurt dat nog wat langer) op een nieuwe complex. De gemeente heeft op initiatief van D66 Nieuwkoop miljoenen vrij gemaakt om al deze nieuwbouw te realiseren. Natuurlijk ben ik blij dat dit gelukt is, ik ben inmiddels al heel wat jaar actief voor de partij, maar ook als ouder én als inwoner van Nieuwkoop ben ik best een beetje trots dat wij dit voor elkaar hebben gekregen!