Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 februari 2018

Ouder in Nieuwkoop – blog van Joke

Nee, niet een vader of moeder wordt bedoeld, maar iemand die niet jong meer is, een zeventigplusser.
Sommige ouderen hebben ziekten en gebreken. Dat is heel jammer; gezond oud worden willen we allemaal graag. Er zijn veel voorzieningen die kunnen helpen klachten en gebreken wat dragelijker te maken. De WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) is daar een voorbeeld van. De gezondheidszorg is goed op orde in Nieuwkoop. Met periodieke interviews gaat gekeken worden of ouderen eenzaam zijn, of het alleen of samen niet goed meer redden. Mogelijk dat ‘TOM in de buurt’ hier een rol kan spelen. Zij organiseren van alles, voor oudere en jongere mensen.
Eigenlijk wilde ik het hebben over zeventigplussers in Nieuwkoop, die niets mankeren en volop meedoen in het sociale leven. Het mooie daarvan is dat hier veel te doen is. Lang heb ik in de stad gewoond, maar de toegankelijkheid van het sociale leven is in Nieuwkoop vele malen groter. Er kunnen door ouderen veel sporten worden beoefend, er is een grote keuze aan cursussen op allerlei gebied, zoals schilderen, schrijven, filosofie, literatuur, maar je kunt ook sjoelen, koersbal of bingo spelen en handwerken
Dit maakt dat het leven in Nieuwkoop voor ouderen een gelukkig en gezond leven kan zijn. D66 heeft steeds gewerkt aan deze grote diversiteit en toegankelijkheid. D66 Nieuwkoop zal in de komende raadsperiode hieraan onverminderd doorwerken.