Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 maart 2018

Buurtsportcoaches – Interview met Sabrina Snoek

Wie ben jij?  

Ik ben Sabrina Snoek en één van de buurtsportcoaches van de gemeente Nieuwkoop.  Naast mijn werk bij Polderpret, waar ik werk op de de sportbso, ben ik voor een aantal uur in de week buurtsportcoach voor Nieuwkoop en Noorden.
Ik het het CIOS gedaan in Haarlem en dit werk sluit heel erg aan op wat ik geleerd heb.

Wat doet een buurtsportcoach?

Wij willen kinderen aan het bewegen krijgen! Dat doen we door het organiseren van verschillende activiteiten. Om de maand bedenken we een open activiteit waar kinderen zich op kunnen inschrijven. Bijvoorbeeld een zeskamp, pietengym, een waterfestijn, noem maar op.

Daarnaast ondersteun ik de scholen van Nieuwkoop en Noorden.
In Nieuwkoop organiseert Buurtsport de sportdagen voor de drie scholen bijvoorbeeld. In Noorden geef ik eens in de maand een halve klas gymles (de groepsleerkracht geeft de andere helft les). De school wil dat kinderen écht iets leren tijdens de gymles en wil dat bereiken door minder kinderen een intensievere les te laten volgen. Wij bieden dan dus ondersteuning.

Werken jullie ook met verenigingen samen?
Jazeker! Ze weten ons steeds beter te vinden. Verenigingen kunnen contact met ons opzoeken en wij regelen dan dat zij clinics mogen geven op de basisscholen. Het mes snijdt aan twee kanten: leerlingen van de basisschool krijgen gevarieerder les, en verenigingen kunnen op deze manier kinderen enthousiast maken voor hun clubs. We hebben in Nieuwkoop al heel wat clincs langs zien komen: basketball, volleyball, hockey maar ook bijvoorbeeld freerunnen.

Kan iedereen meedoen met jullie open activiteiten? 

Dat is juist wat we willen! Ook voor mensen die niet veel te besteden hebben, willen we laagdrempelig zijn. Het maakt niet uit, uit welk dorp je komt, als je je maar vooraf aanmeldt.

Via onze facebookpagina kun je zien wat Buurtsport Nieuwkoop allemaal doet en organiseert, dus zorg dat je deze ‘liket’!

Waar ben je het meest trots op?

We zijn nu twee jaar bezig en zijn echt gegroeid! In het begin was het nog zoeken maar nu weten mensen ons steeds meer te vinden. Ik zou het wel leuk vinden om nog meer voor de scholen te kunnen betekenen.
Als het gaat om de activiteiten dan ben ik trots op de Color Run die we van de zomer georganiseerd hebben. Dat was gaaf! Er deden wel 120 kinderen mee met deze hardloopwedstrijd. Toen dacht ik echt; ‘wow, hier doe je het voor!’ Kinderen uit de hele buurt, die plezier hebben door met z’n allen te bewegen!

D66 is erg blij met de buurtsportcoaches! Op deze manier investeren we op een slimme en leuke manier in gezond opgroeien.


D66 krijgt het voor elkaar!