Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 maart 2018

Marcel Touw over luisteren naar wat er speelt

Ik ben nu enige jaren betrokken bij de gemeentepolitiek. Vroeger riep ik vooral op verjaardagen en in de kroeg hoe ik het graag zou zien in de gemeente, totdat ik besloot mij aan te sluiten bij D66 om ook werkelijk iets te kunnen betekenen. En ja, door dicht bij het vuur te zitten kun je ook iets betekenen.

Kunnen we dan vanuit de raadszaal alle situaties en problemen van de gemeente overzien en oplossen? Nee, het blijft het belangrijk dat wij een signaal krijgen uit de samenleving van dat wat er speelt.

Dit ervoer ik zelf van heel dichtbij. Mijn schoonouders passen één keer per week op mijn kinderen waarna we met z’n allen eten. Tijdens het avondeten ging het er de laatste jaren steeds vaker over dat ze eigenlijk wel wilden verhuizen naar een wat kleinere (senioren)woning.
Hun kinderen zijn namelijk al wat jaartjes het huis uit en het huis waarin ze nu wonen is eigenlijk iets te groot voor met z’n tweeën vonden ze.
Ze hadden in de loop der jaren al wat om hen heen gekeken maar tot iets concreets was het echter nooit gekomen omdat bijna alle geschikte seniorenwoningen voor huurders bleken te zijn.

Totdat mijn schoonvader een aantal maanden geleden enthousiast begon te vertellen over het idee om samen met wat andere mensen, min of meer in eigen beheer, een aantal seniorenwoningen te laten bouwen. Het aanbod seniorenwoningen in Langeraar was immers beperkt en het leek hen wel een goed idee om zelf maar de handschoen op te pakken. Ik was gelijk enthousiast toen ik dit hoorde en ik vertelde hem dat initiatieven zoals deze veel meer omarmd zouden moeten door de gemeente, iets waar D66 voor staat.

Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en ziet het er naar uit dat de plannen met de medewerking van de gemeente ook kunnen worden gerealiseerd.

Mocht het zover zijn dat de huizen er staan, zal ik met alle plezier helpen bij de verhuizing, zodat ik wat kan terug doen na alles wat zij voor mij en mijn gezin hebben gedaan.

Papenveer, maart 2018