Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 18 april 2018

D66 levert input voor coalitieakkoord

Vanavond was D66 door de onderhandelende partijen uitgenodigd om input te geven voor het coalitieakkoord. Er was slechts 30 minuten tijd beschikbaar, daarom hebben we een keuze gemaakt uit de veelheid aan mogelijke aandachtspunten uit het D66-verkiezingsprogramma en ons beperkt tot 3 onderwerpen waar we speciale aandacht voor vragen:

1. Denk niet alleen aan bouwen voor ouderen, maar ook aan de aanzienlijke groep kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.

2. Maak een doortastend plan voor de duurzaamheids/energieopgave. Voeg verduurzaming van de agrarische sector toe als belangrijk aandachtspunt.

3. Pak stevig door op de eerdere inzet van de D66-wethouder voor beter openbaar vervoer. Grijp de vernieuwing van de busconcessie als kans om aandacht te vragen (eisen) betere en blijvende bereikbaarheid van onderwijs, zorg en werk voor de inwoners van onze dorpen.

Fractie D66