Steun ons en help Nederland vooruit

Annette Pietersen

Fractievoorzittter / Raadslid

Nieuwkoop

Ik ben Annette Pietersen. Ik ben opgegroeid in het prachtige Noorden aan de binnenpolder, maar ik woon inmiddels al vele jaren heel tevreden in Nieuwkoop met mijn partner René en mijn bijna volwassen kinderen David, Myrthe, Roosmarijn en Julius. Ik hou van onze dorpen en onze omgeving. Wij hebben rust en ruimte, maar de steden zijn dichtbij voor werk, evenementen of aanvullende cultuur en voorzieningen. Ik vind dit ‘the best of both worlds’ en ik weet dat veel dorpsgenoten hier hetzelfde over denken.

Ik ben mijn werkende leven begonnen als ergotherapeut in Leiden en Nieuwveen, ik heb gewerkt als indicatieadviseur in Amsterdam Zuidoost, en ben na een extra studie (Beleid en management van de gezondheidszorg aan de Erasmus universiteit) beland bij ZonMw in Den Haag. Daar werkte ik 8 jaar lang met veel plezier als programmamanager aan landelijke innovatieprogramma’s in de langdurige zorg en eerstelijnszorg. Vooral deze inhoudelijke expertise was de basis voor mijn wethouderskandidatuur in 2014.

Ik heb mij van 2014-2018 als wethouder bijzonder ingezet voor een integrale visie op het werken aan welzijn en geluk. Geluk is meestal geen stom toeval, maar het resultaat van opgroeien in een fijne omgeving, met de mogelijkheid om je eigen talent te ontdekken en ontwikkelen en je eigen plaats te vinden in de samenleving. Daar kan een gemeente aan bijdragen.  Ik heb daarom tijdens mijn wethouderschap keihard gewerkt aan zaken als verbetering van de toegang tot de peuterspeelzaal, aan de ontwikkeling van eigentijdse gebouwen voor onderwijs en opvang, aan de realisatie van laagdrempelige jeugdhulp en begeleiding voor kwetsbare volwassenen en ouderen.

En omdat een wethouder in een gemeente als Nieuwkoop een brede portefeuille heeft mocht ik ook aan de slag met wonen, duurzaamheid en dienstverlening. Er zijn versneld bijna 100 sociale huurwoningen gerealiseerd en de gemeente is begonnen met de uitvoering van een ambitieuze duurzaamheidsagenda. Gratis advies aan inwoners die hun huis willen verduurzamen en afspraken over energieneutrale scholen horen daarbij. Zo helpen we mensen over de streep om een toekomstgerichte keuze te maken. Omdat je niet kunt verkondigen wat je zelf niet in de praktijk brengt zijn wij thuis trouwens ook ‘full speed’ aan het verduurzamen. We hebben al een batterij zonnepanelen liggen en zijn bijna volledig over op elektrisch vervoer. Komend jaar vinden we uit of het haalbaar is om op korte termijn onze woning van het gasnet af te koppelen.

Sinds mei 2018 ben ik raadslid voor D66 en fractievoorzitter. Vanuit die nieuwe rol blijf ik me inzetten voor goed wonen, gelukkig leven en een groene omgeving in onze gemeente.

 

Meer van Annette Pietersen