Steun ons en help Nederland vooruit

Jop van der Pijl

Burgerraadslid

20 jaar

Zevenhoven

Ik ben Jop van der Pijl. Ik ben 19 jaar oud en ben opgegroeid in Zevenhoven. Ik woon al mijn hele leven in Zevenhoven. Ik vind onze gemeente prachtig vanwege de grote hoeveelheid groen en de nabijheid van de steden.

Bij D66 Nieuwkoop ben ik burgerraadslid, ik zet mij onder andere in voor de jeugd en hou mij bezig met de kernen Noordeinde en Zevenhoven. Naast deze functie ben ik marketingmanager bij een laadpalen verkoper, voor elektrische auto’s, in Alphen aan den Rijn. Ook studeer ik bestuurskunde-overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool en ben ik vrijwilliger bij het COC en het Rode Kruis.

Ik heb eerder bij een andere lokale fractie gezeten, namelijk Samen Beter Nieuwkoop. Hier ben ik na een jaar vertrokken omdat ik erachter kwam dat D66 meer mijn partij was. Sinds ik lid ben van D66 ben ik lokaal actief geworden.  Mijn doel is om door te blijven groeien in de politiek, ik zie politiek echt als een van mijn passies.

Bij zowel D66 als het COC probeer ik mij, naast het verbeteren van de leefomgeving, in te zetten voor lhbti-inclusie. In het AD heb ik vorige coming out dag mijn verhaal mogen doen en na dit artikel heb ik er samen met Annette voor gezorgd dat de regenboogvlag nu ook in onze gemeente wordt uitgehangen. Inclusie en gelijkheid vind ik super belangrijk.