Steun ons en help Nederland vooruit

Olga Jacobs

Fractie assistent

Woerdense Verlaat

Sinds 2009 woon ik samen met mijn man Jorian in de prachtige gemeente Nieuwkoop, in het uiterste puntje van de gemeente, de Woerdense Verlaat. Midden in het Groene Hart waar het heerlijk wonen is. In de zomer naar de Nieuwkoopse plas, in de fluisterboot en de rest van de seizoenen bij voorkeur wandelend in de Haeck (de mooiste plek van Nederland). Ik ben ontzettend trots op onze groene gemeente zonder files en met 1 stoplicht, waar toch de meeste voorzieningen dichtbij zijn.

Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU en werk in het St. Antonius Ziekenhuis. Binnen de gemeente ligt mijn focus vooral op bereikbaarheid, kwaliteit en keuzevrijheid van onze zorgvoorzieningen. Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen kwalitatief goede zorg op maat is, daar waar dat nodig is.

Wat mij erg aanspreekt bij D66 is dat er wordt vertrouwd op de eigen kracht van mensen, daar waar we het zelf kunnen (organiseren) moeten we dat ook vooral zelf doen, maar waarbij er hulp nodig is, moet dat ook beschikbaar zijn.

IK vind dat de gemeente haar best moet doen om bij ieder besluit te denken aan het geluk van de Nieuwkopers op dat besluit en bij de besluitvorming zoveel mogelijk gedragen besluiten te creëren zodat we met elkaar nog heel lang en gelukkig in Nieuwkoop kunnen wonen!