Steun ons en help Nederland vooruit

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is het ondernemen van de toekomst

D66 is van mening dat het bedrijven uit de groene Nieuwkoopse omgeving past om voorop te willen lopen in schone bedrijfsvoering op weg naar een circulaire economie. Op lokale bedrijventerreinen vestigen zich bij voorkeur ondernemers uit sectoren met toekomstperspectief, die voorop willen lopen bij het creëren van de schone circulaire economie van de toekomst. Van reeds gevestigde ondernemers verwacht D66 een verhoging van de inspanning om duurzaamheid te omarmen. Niet alleen uit ideologische overwegingen, maar vooral omdat prestaties op gebied van duurzaamheid en circulaire economie in toenemende mate de concurrentiepositie van ondernemingen zullen bepalen.

Energietransitie zorg voor een marktvraag

Er liggen grote kansen voor lokale bedrijven om in te spelen op komende energietransitie en de acties van de gemeente die gericht zijn op verduurzaming van woningen en maatschappelijk vastgoed. Daarmee wordt een marktvraag opgewekt waar lokale ondernemers een goed aanbod op kunnen ontwikkelen.

Ondersteuning vanuit de gemeente

De gemeente kan vooruitstrevende ondernemers ondersteunen met (inhuur van) advies en expertise. Wij doen dat vooral graag als ondernemers ook gezamenlijk speerpunten kiezen om aan te werken, bijvoorbeeld verduurzaming van bedrijfsgebouwen of van hun logistiek.

Voor het volledige verkiezingsprogramma van D66 Nieuwkoop klik hier 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018